Νέα Γενική Συνέλευση

Έπειτα από σύμφωνη γνώμη και προτροπή όλων των παρευρισκομένων στην πρόσφατη γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την 10 Οκτωβρίου, το Δ.Σ. του Συλλόγου Αρχιτεκτόνων καλεί όλα τα μέλη του σε νέα γενική συνέλευση, με θέμα:

«Ανάλυση οικονομικών δεδομένων, όροι και προϋποθέσεις που αφορούν τον χώρο που παραχωρείται από τον Δήμο Κέρκυρας στο Σύλλογο μας».

Η νέα γενική συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017 στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Περιφερειακού Τμήματος Κέρκυρας του ΤΕΕ, Λεωφόρος Αλεξάνδρας 13.

Σε περίπτωση όπου δεν υπάρξει η απαιτούμενη απαρτία, η γενική συνέλευση θα αναβληθεί για την επόμενη Τρίτη 31 Οκτωβρίου και ώρα επίσης 19:30.

Υ.Γ. Ο Σύλλογος μας βρίσκεται πολύ κοντά στην υλοποίηση ενός στόχου, που αποτελούσε διακαή πόθο πολλών ετών. Η αξιοποίηση του εν λόγω χώρου θα δώσει τη δυνατότητα στο Σύλλογο να «μεγαλώσει», να οδηγηθεί σε μία νέα δομή και λειτουργία με πολλές και διαφορετικές εκδηλώσεις και δράσεις, να καταδείξει την χρησιμότητά του στα κοινά, να γίνει εξωστρεφής προς τους συναδέλφους και την κοινωνία της Κέρκυρας.

Ωστόσο, η προσπάθεια αυτή δεν θα είναι εφικτή χωρίς την συμμετοχή, βοήθεια και αρωγή όσον τον δυνατόν περισσότερων μελών του Συλλόγου.

 

Ένας Παρθενώνας φτιαγμένος από βιβλία στη φετινή Documenta14

Το έργο είναι ένα αντίγραφο της Ακρόπολης φτιαγμένο από βιβλία, τα οποία έχουν δωρίσει πολίτες στην Μάρτα Μινουχίν, καλλιτέχνιδα από την Αργεντινή.

Η Ακρόπολη των βιβλίων θα παρουσιαστεί στο κέντρο του Κάσελ, στο πλαίσιο της Documenta14.

Διαμονή με … σύγχρονη τέχνη

Το ιστορικό κτίσμα του 1924, που ορθώνεται στην προκυμαία Victoria & Albert Waterfront του Κέιπ Τάουν, ήταν κάποτε το ψηλότερο κτίριο σε όλη την Υποσαχάρια Αφρική.

Μέχρι το 2001, οπότε και εγκαταλείφθηκε, αποτελούνταν από δύο μέρη: έναν πύργο ύψους 57 μ. και έξι αποθήκες για τα σιτηρά.

Σήμερα ο πύργος στεγάζει το Silo Hotel, ενώ στις αποθήκες θα φιλοξενείται από τον Σεπτέμβριο το μουσείο σύγχρονης τέχνης Zeitz MOCAA.

Τον εντυπωσιακό ανασχεδιασμό του κελύφους του έκανε το studio του Βρετανού designer Thomas Heatherwick.

Η μεγαλύτερη ορατή αλλαγή είναι η προσθήκη υαλοπινάκων, που προσαρμόστηκαν στο επάνω μέρος, εντείνοντας τη γεωμετρία του κτιρίου με την ελαφρώς διογκωμένη όψη τους, η οποία δημιουργεί ένα ενδιαφέρον οπτικό αποτέλεσμα – ιδιαίτερα το βράδυ οι αντανακλάσεις των φώτων κάνουν το Silo να μοιάζει με αναμμένο φανάρι.